Edirne

Efsane pehlivanın evinin bahçesinde güreş eğitimi

10:48 02 Haziran 2016
Efsane pehlivanın evinin bahçesinde güreş eğitimi

Türk güreşinin efsane isimlerinden Koca Yusuf 'un Bulgaristan'da doğduğu evin bahçesinde yağlı güreş eğitimi verildi.

Edirne Şahi Spor Kulübü ile Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen "Kimimiz Rumeli, kimimiz Anadolu'dan, pirimiz, üstadımız Hz. Hamza yolundan" adlı proje kapsamında soydaşa yağlı güreş eğitimi verilmeye devam ediyor.

Edirne Şahi Spor Kulübü Başkanı Şamil Doğu Delen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında KKTC, Yunanistan, Makedonya'da soydaşlara yağlı güreş eğitimi verdiklerini, projenin son ayağını ise Bulgaristan'da yürüttüklerini söyledi.

Projenin Bulgaristan ayağının çok anlamlı bir yerde yürütüldüğünü belirten Delen, şunları kaydetti:

"Eğitimlerimizi, Koca Yusuf'un Bulgaristan'da 1857'de doğduğu ve yaşadığı evin bahçesinde veriyoruz. Projemizi Koca Yusuf'un evinin bahçesindeki atmosfer daha anlamlı kıldı. Koca Yusuf, grekoromen güreşin ilk ve yenilmez temsilcisidir. İyi güreşmesinin yanında mertlik ve yiğitliğiyle de nam salmıştır. Eğitimlerde, teknik ve taktik çalışmalarımızın yanı sıra pehlivanlığın olmazsa olmazı yiğitlik, mertlik, centilmenlik gibi özelliklerini de aktarıyoruz. Bu proje kapsamında 400'e yakın soydaşımıza yağlı güreş eğitimi verdik. Proje, Bulgaristan ayağının da birkaç güne tamamlanmasıyla sona erecek."

Bulgaristan'ın Şumnu iline bağlı Karalar köyü muhtarı İsmail Ebazer de projeye katkı sunanlara teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.