Edirne

Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

17:44 03 Haziran 2016
Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Edirne Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdem Güyümgüler, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını "Almanya'da Çingeneler insanlık dışı bir nefretle soykırıma uğradı. Almanya öncelikle yaptığı soykırımların hesabını vermek zorundadır." sözleriyle değerlendirdi.

Güyümgüler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanya'nın, 14 Aralık 1937'de yayımlanan bir kararda, Çingeneleri "iflah olmaz suçlular" olarak tanımladığını söyledi.

Almanya'nın Çingeneleri insanlık dışı bir nefretle soykırım gerçekleştirdiğini anlatan Güyümgüler, "Almanya'da Çingeneler insanlık dışı bir nefretle soykırıma uğradı. Almanya öncelikle yaptığı soykırımların hesabını vermek zorundadır. Bu katliamların, soykırımların Almanların yaptığı herkes tarafından bilinmektedir." ifadelerini kullandı.

Erdem Güyümgüler, 1938 yılının başından itibaren Nazi görevlilerinin Çingeneleri toplama kamplarına götürdüğünü ve sistemli olarak gerçekleştirilen bir soykırıma uğradıklarını belirtti.

Türkiye'nin, gelişip güçlenmesini istemeyen ülkelerin çeşitli saldırılarına uğradığını anlatan Güyümgüler, bu saldırıların hep birlikte üstesinden geleceklerini vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.