Edirne

"Kırmızı Başlıklı Kız"la çevre sevgisi aşılıyorlar

14:14 06 Haziran 2016
"Kırmızı Başlıklı Kız"la çevre sevgisi aşılıyorlar

Edirne Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezinin, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında çocuklar için "Çevreci Kırmızı Başlıklı Kız Doğayı Koruyor" kukla oyunu sergilendi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ve Edirne Ticaret Borsası çatısı altında faaliyetine bu yıl başlayan Edirne AB Bilgi Merkezi çeşitli temalarda bilgilendirme etkinliklerini sürdürüyor.

Dünya Çevre Günü kapsamında Tasarım Çocuk Atölyesinde eğitim gören öğrencilerle buluşan AB Bilgi Merkezi çalışanları, öğrencilere çevre duyarlılığı hakkında bilgi verdi. Daha sonra ise öğrenciler "Çevreci Kırmızı Başlıklı Kız Doğayı Koruyor" kukla oyununu izledi.

Kukla oyununda verilen çevreci mesajları alkışlayan öğrenciler, oyun sonunda çevreyi daha çok korumak için söz verdi.

AB Bilgi Merkezi koordinatörlerinden Elif Yardımcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AB'nin toplumda yaygınlaştırmak istediği değerlerin demokrasi, barış, insan hakları ve çevre gibi evrensel değerler olduğunu söyledi.

Evrensel değerleri yaygınlaştırmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Yardımcı, şunları kaydetti:

"Bilgi merkezimiz özellikle AB kültürünü yaygınlaştırmayı ve AB'nin öne çıkan temalarla ilgili halkı ve tüm kesimleri bilinçlendirmeyi amaçlamıştır. Bu kapsamda da bu yıl bize verilen tematik önceliklerden biri olan Dünya Çevre Günü nedeniyle Edirne'de bulunan okul öncesi eğitim veren kurumlarda 'Çevreci Kırmızı Başlıklı Kız Doğayı Koruyor' adı altında kukla gösterimleri yapmaktayız. Özellikle kukla gösteriminin teması ormanda doğayı koruyan, çevreyi kirletmeyen ve geleceğimizi teminat altına alacak mesajlar veren oyunlar sergilenmektedir. Bu kapsamda faydalı bir çalışma olacağına inanıyoruz. Bizi kabul eden tüm okullarımızı teşekkür ederiz."

AB Bilgi Merkezi Koordinatörlerinden Nagihan Kiyunat da etkinliklerin 2 gün boyunca çeşitli okullarda süreceğini ifade etti.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.