Edirne

Takvim farklılığı tartışması sona erdi

17:08 07 Haziran 2016
Takvim farklılığı tartışması sona erdi

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, Uluslararası Hicri Takvim Birliği Kongresi’nde alınan karar ile İslam ülkeleri arasında yaşanan ramazan takvimi farklılığı sorununun ortadan kalktığını söyledi.

Üzüm, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kongre de alınan karar ile Diyanet'e 10 yıllık uluslararası tekli takvimi basıp dünyaya dağıtma görevi verildi." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İstanbul’da toplanan, Uluslararası Hicri Takvim Birliği Kongresi’nden tek takvim uygulansın kararı çıktığını belirten Üzüm, böylece geçmiş yıllarda yaşanan problemlerin sonlandığını ifade etti.

Üzüm, şunları kaydetti:

"Takvim farklılığı tartışması Kur'an ayetlerinin lafızları üzerinde dururken kainat ayetlerini okuyamamaktan doğan bir tartışmadır. Doğru anlaşıldığında sorun kalmaz. Kongre, Diyanet'e 10 yıllık uluslararası tekli takvimi basıp dünyaya dağıtma görevi verdi. İnşallah ramazanın başlangıcı ve bayramın aynı tarihlerde kutlanması ümmetin başka meselelerinde birliğine vesile olur. Çünkü birlikten rahmet ve bereket hasıl olur. Allah'ın yardımı da buradadır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.