Edirne

Tarım işçilerinin zorlu ramazan mesaisi

11:00 16 Haziran 2016
Tarım işçilerinin zorlu ramazan mesaisi

Edirne'de güneşin altında çalışmak zorunda olan tarım işçileri, zor koşullarda oruç ibadetlerini yerine getiriyor.

Zorlu mesai saatlerine sahip olan işçiler, yaklaşık 17 saat oruç tutarken, işlerini de aksatmadan çalışmaya devam ediyor.

Serhat şehri Edirne'nin temel geçim kaynaklarından olan tarım ve hayvancılık, ramazan ayında da aksatılmadan yürütülüyor. Çiftçiler bir yandan başlayan buğday hasadı nedeniyle ürünlerini biçerken, kadınlar da zaman zaman 35 derecelere çıkan sıcağın ve nehirlerin meydana getirdiği nemin altında sebze topluyor.

Sabah erken saatte fasulye toplamak için tarlaya gelen kadın işçiler, yaklaşık 10 saat çalıştıktan sonra evlerine giderek iftar için sofralarını hazırlıyor.

Fasulye toplayan işçilerden Ayşe Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok zor şartlar altında çalışarak evlerinin bütçelerine katkı sağladıklarını belirtti.

Ramazan ayının yaza denk gelmesi nedeniyle zorluk yaşadıklarını ancak ibadetlerini aksatmadıklarını ifade eden Kurt, ''Hayat şartları çok zor gerçekten. Günde yaklaşık 10 saat tarlada fasulye topluyoruz. Bizi yorgunluk değil de en çok susuzluk etkiliyor. Ne yapalım hem ibadetlerimizi yapmak hem de çalışmak zorundayız. Allah herkese yardım etsin.'' dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.