Edirne

Sığınmacı çocuklara karne günü etkinliği

11:36 16 Haziran 2016
Sığınmacı çocuklara karne günü etkinliği

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği, sığınmacı çocuklar için karne günü etkinliği düzenledi.

Edirne ve Kırklareli'de eğitim gören Suriye, Afganistan ve Pakistan gibi ülkelerden 80 sığınmacı çocuk etkinlik kapsamında Özgür Çocuklar Parkı'na minibüslerle getirildi.

Çocuklar dernek üyelerinin gözetiminde, hep birlikte parkta oyunlar oynadı, palyaçolarla eğlendi.

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Kent Mültecileri Koruma Programı Sosyal Çalışmacısı Açelya Sungur, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinlikte ilkokullarda eğitim gören sığınmacı öğrencilerin yer aldığını söyledi.

Çocukların kendi ülkelerindeki olumsuz durumlar nedeniyle Türkiye'ye geldiğini ve eğitimine devam edebildiğini anlatan Sungur, "Suriye, Afganistan ve Pakistan'dan, Edirne ve Kırklareli'ne aileleriyle gelen çocuklarımız bu etkinlikte yer aldı. Çocuklara alacakları karnenin ödülünü şimdiden verdik. Gönüllerince eğlendiler. Çocuklar burada ip atladı, top oynadı, palyaçolarla eğlendi. Onlara çeşitli hediyeler dağıttık. En çokta yüz boyamayı sevdiler. Etkinliğimizi düzenlememizde bize yardımcı olan kurumlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Edirne Şehit Asım İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Suriyeli Pervin Osman da Türkiye'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Dört yıldır ailesiyle birlikte Edirne'de yaşadığını ifade eden Osman, karne etkinliğinde arkadaşlarıyla birlikte eğlendiğini belirtti.

Kırklareli Ahmet Yener İlkokulu 6. sınıf öğrencisi Afganistanlı Zehra Musevi ise Özgür Çocuklar Parkı'nı beğendiğini söyledi. Palyaçolardan yeni oyunlar öğrendiklerini anlatan Musevi, karnesinde de iyi notlar beklediğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.