Edirne

Kırkpınar EXPO 2016'da tanıtıldı

16:38 27 Haziran 2016
Kırkpınar EXPO 2016'da tanıtıldı

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin tanıtımı amacıyla, EXPO Antalya’da davul zurna ekibi eşliğinde pehlivanlar kispetlerini giyip güreş gösterisi yaptı.

Edirne Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 655’incisi düzenlenecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin bu yıl 11 ilde gerçekleştirilecek tanıtımları, EXPO Antalya’da başladığı belirtildi.

Tanıtımda Edirne Belediyesi, Yağlı Güreş Koordinatörü İbrahim Doğan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan Avcı ile pehlivanlar davul-zurna ekibi eşliğinde bulunduğu bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yağlı Güreş Koordinatörü İbrahim Doğan, "EXPO Antalya öncesinde, yerel ve ulusal basın temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısı gerçekleştirdik. Basın toplantısında, UNESCO Somut Olmayan Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Kırkpınar’ın bir gelenek, derin bir tarihi ve bir yaşam biçimi olduğunu vurguladık. Yağlı güreşin olimpiyatı olarak kabul edilen ve burada birinci olan pehlivanın Türkiye’nin başpehlivanı olarak ilan edildiği Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali Edirne Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde yapıldığını söyleyerek, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan adına tüm güreşseverleri Edirne’ye davet ettik. Toplantıda, basın mensuplarına kırmızı dipli mum, kispet gibi Kırkpınar öğelerini tanıtarak, Edirne ve Kırkpınar Tanıtım Broşürleri hediye ettik." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.