Edirne

Edirneli ciğerciler çifte bayram yaptı

14:58 07 Temmuz 2016
Edirneli ciğerciler çifte bayram yaptı

Ramazan Bayramı'nda Edirne'yi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin tava ciğerine yoğun ilgi göstermesi, ciğercilere "çifte bayram" yaptırdı.

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla kente gelen turistler Edirneli ciğerci esnafının yüzünü güldürdü.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bereketli bir bayram geçirdiklerini söyledi.

Edirne tava ciğerinin bir marka haline geldiğini belirten Dinar, ''Bayram biz Edirneli ciğerciler için şeker tadında geçiyor. Kentimizi ziyarete gelen misafirlerimiz başta Selimiye Camisi olmak üzere tarihi yerleri geziyor. Tabii daha sonra karnı acıkıyor ve yemek için ciğercilerin yolunu tutuyorlar. Meşhur lezzetimiz tava ciğeri yemek için sıraya giriyorlar. Çok güzel ve bereketli bir bayram geçiriyoruz.'' dedi.

Satışlardan çok memnun olan ciğercilerin ikinci bayramı yaşadıklarını dile getiren Dinar, ''Biz bundan dolayı çok memnunuz. 3 günlük bayram tatili süresince kent genelinde 1 tonun üzerinde ciğer tüketildi. Önümüzdeki süreçte Kırkpınar var. O zaman da yine yoğun bir kalabalık bekliyoruz.'' diye konuştu.

Ailesiyle İstanbul'dan Edirne'ye gelen Gökhan Aldık ise kenti çok beğendiğini söyledi.

Edirne'ye gelmişken ünlü tava ciğerini de tatmak istediklerini ifade eden Aldık, "Ciğer yemek için sıra bekliyoruz. Bu ciğeri yemeden dönmeyeceğiz.'' şeklinde konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.