Edirne

Duba üzerinde uyuyan 2 garsonun denizde kaybolması

15:10 11 Temmuz 2016
Duba üzerinde uyuyan 2 garsonun denizde kaybolması

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, İzmir'in Çeşme ilçesinde, üzerinde uyudukları kıyıya bağlı dubanın halatlarının kopması sonucu denizde sürüklenerek kaybolan Çınar Gürses ve arkadaşı Serdar Yalçın'ı arama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Bircan, yaptığı yazılı açıklamada, arama kurtarma çalışmalarını yakından takip ettiğini, gençlerin bulunması için herkesin daha duyarlı olması gerektiğini bildirdi.

Sadece Türk tarafında değil Yunanistan'da da arama çalışması yapıldığını ifade eden Bircan, açıklamasında şunları kaydetti:

''Çeşme'de denizde üzerinde uyudukları dubanın halatının kopup denize sürüklenmesiyle kaybolan Edirneli Çınar Gürses ve arkadaşı Serdar Yalçın’ın kaybolduğu günden itibaren sahil güvenlik ve diğer yetkililerle temas halinde yapılan çalışmaları izliyoruz. Beş günden beri gençlerden haber alamadık. Açık denizden Yunan kara sularına geçmiş olma ihtimali nedeniyle yaptığımız görüşmeler çerçevesinde Yunan birimlerine de bilgi verilerek onların da arama yapması sağlandı. İki gencimizin bulunması için ulusal ve uluslararası basının devreye girmesini, halkımızın da duyarlı olmasını bekliyorum. Biz yetkililerle sürekli olarak irtibat halinde olmaya devam ediyoruz. Tüm çalışmaları takip ediyoruz. En kısa sürede iki gencimizden de hayırlı haberler almayı umuyoruz.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.