Edirne

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne doğru

18:59 15 Temmuz 2016 1 Yorum Var
655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne doğru

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar'da favori olmaması nedeniyle başpehlivanlık güreşlerinin çok çekişmeli geçeceğini belirterek, "Bu yıl Kırkpınar'da, yağlı güreşin ve ata sporumuzun özüne uygun, kıran kırana kaliteli güreşler izleyeceğiz." dedi.

Gürkan, 18-24 Temmuz'da gerçekleşecek 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin hazırlıklarıyla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tüm Edirne'nin, daha güzel bir Kırkpınar olması için elini taşın altına koyduğunu söyledi.

Kentteki birçok kurumun Kırkpınar'a destek olduğunu anlatan Gürkan, "Yağlı güreş boyutuyla ilgili kule, saha ve boy ayırımında görev yapacak hakemlerimiz belirlendi. Kırkpınar biletlerimiz 15 günden bu yana satılmaktadır. Yine sahadaki pehlivanları vatandaşlarımızın seyir anlamında güzel izleyebilmesi anlamında çeşitli çalışmalar yapıldı." diye konuştu.

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde er meydanına 57 başpehlivanın çıkacağını söyleyen Gürkan, şunları kaydetti:

"Başpehlivan sayısı Türkiye geneli için bir sayıdır. Diğer kategorilerde geçen yıl 14 farklı boyda bin 924 pehlivan kayıt yaptırmıştı. Bu yıl bu rakamın 2 bini geçeceğini düşünüyorum. Şu ana kadar da aldığımız bilgiler o yönde. Bu yılın bir özelliği de şu, 3 yıldır güreşemeyen Ali Gürbüz sahalara döndü. Bu yıl başpehlivanlar arasında favori de yok. Özellikle başpehlivanlık güreşlerinin çok çekişmeli geçeceğini düşünüyoruz. Başpehlivanlık güreşlerinin ilk turu 23 Temmuz Cumartesi günü başlayacak. Favori olmaması nedeniyle başpehlivanlık güreşlerinin çok çekişmeli geçeceğini düşünüyoruz. Bu yıl Kırkpınar'da, yağlı güreşin ve ata sporumuzun özüne uygun, kıran kırana kaliteli güreşler izleyeceğiz. Bu da yağlı güreşin geleceği adına umut vericidir."


YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Hatice 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzeldi. Gureşler evet ama kule hakemleriniz haksızlık yapan bazı hakemler. Olmasaydı gayette güzel olurdu
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.