Edirne

Vefat eden hakimin ismi caddeye verildi

19:29 15 Temmuz 2016
Vefat eden hakimin ismi caddeye verildi

Edirne'de vefat eden Edirne Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Çağlar Işık'ın ismi, adliye önündeki caddeye verildi

Edirne Valisi Günay Özdemir, Hakim Çağlar Işık Caddesi'nde düzenlenen törende, Edirnelilerin ne kadar vefakar olduğunu, hizmet eden insanına sahip çıktığını görmenin kendisini mutlu ettiğini anlattı.

Özdemir, "Edirne halkı kendisine hizmet eden insanı unutmuyor, bağrına basıyor ve ismini ilelebet yaşatıyor. Bu konuda duyarlı davranan Edirne halkına ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Mahkeme başkanımız Çağlar Işık'a rahmet, adliye çalışanlarımıza da başsağlığı diliyorum." dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise Işık'ın yaşam tarzı ve insani yanıyla mesleğinin temsilcilerinden olduğunu ifade etti.

Gürkan, "İyi insansanız, iyi doktorsunuz. İyi insansanız, iyi başsavcısınız. İyi insansanız, iyi başkansınız. İyi insansanız, iyi yöneticisiniz. Velhasıl her şeyin başında iyi insan olmak geliyor. Ben değerli hemşehrimiz diyeceğim, bundan sonra ismi ölümsüzleşmiş olacak. İsminin yıllarca görev yaptığı adliyenin önündeki caddeye verilmesine vesile olmak bizi de bu anlamda en azından mutlu ediyor." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Özdemir, Gürkan, Edirne Cumhuriyet Savcısı Muhammet Savran, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Tayyip Özdurmaz, Edirne Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ahmet Alp ve Edirne Adliyesi çalışanları, Edirne Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Çağlar Işık için hazırlanan "Hakim Çağlar Işık Caddesi" yazılı tabelanın açılışını kurdele keserek yaptı.

Işık, 26 Nisan Salı günü evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.