Edirne

Edirne kent içi ulaşımında yenilikler

17:42 09 Ağustos 2016
Edirne kent içi ulaşımında yenilikler

Edirne Belediyesi, ağustos ayı meclis toplantısında alınan kararla toplu taşımada 24 saat çalışma sistemine geçti.

Edirne Belediye Meclisinin aldığı karar doğrultusunda yeni sistemle gece saat 24.00'ten sabah saat 07.00'ye kadar 1, 2A, 3A, 4, 5B, 5C, 6A ve 7B hatlarında saat başı araç bulunabilecek.

Ring şeklinde sefer yapacak araçlar istikametini Saraçlar Caddesi'nden başlayıp Otogar ve yeni yerleşim yerlerine doğru gerçekleştirecek.

Serhad Birlik ETUS Başkanı Hakan Giyik, yaptığı yazılı açıklamada, yaptıkları planlama ve ilave personel tedbirleriyle yeni sisteme sorunsuz bir şekilde yolcu taşımaya başladıklarını belirtti.

Otogar ücretsiz servisleri yerine farklı bir sistem koyduklarını belirten Giyik, şunları kaydetti:

"Meclis kararıyla sabah saat 04.30 da başlayarak her yarım saatte bir ETUS Toplu Taşıma araçlarımızdan 1, 3A, 3B ve 7B hatlarında bir araç, otogardan sonra Kırklareli Kavşağına kadar gidecek. Vatandaşlar bu yol üzerindeki iş yeri ve tesislere bu araçlar ile ulaşabilecek. Otogar ücretsiz servisleri yerine de bu araçlar hizmet verecek. Şehirler arası yolculuk için otogar ya da diğer kalkış noktalarına gidecek vatandaşların ulaşımında herhangi bir aksaklığa izin verilmeyecek, toplu taşıma hizmeti her iki yönde de (şehir içinden otogara, otogardan şehir içine) sürdürülecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.