Edirne

AA'nın “Dakika Dakika FETÖ’nün Darbe Girişimi” kitabı

11:07 12 Ağustos 2016
AA'nın “Dakika Dakika FETÖ’nün Darbe Girişimi” kitabı

Anadolu Ajansı'nın (AA), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin kronolojisini ve bu kalkışmaya tepkileri ele alan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Kapıkule Sınır Kapısı'nda da dağıtıldı.

AA Edirne Bölge Müdürlüğü çalışanlarınca dağıtılan ve önemli bir arşiv kaynağı olarak değerlendirilen kitap, yıllık izinlerini tamamladıktan sonra yaşadıkları ülkelere dönmek için sınır kapısına gelenler tarafından yoğun ilgi gördü. Çıkış kuyruğunda bekleyen bu kişiler, kitabı dikkatlice inceledi.

Hollanda'ya giden Bayram Murat, 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimi sırasında Ankara'da olduğunu söyledi.

Vatanın bütünlüğü için her zaman devletle beraber hareket edeceklerini belirten Murat, "Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. O gün hafızalardan silinmeyecek. Anadolu Ajansı'nın o kara günü anlatan, hainliğe karşı milletin kahramanlığını da gösteren kitabını inceledik. Kitap, ülkenin kurtuluşunu anlatan olaylarla dolu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz." diye konuştu.

- "İznimiz bitti, vatanımız çok şükür rahatladı, şimdi dönüyoruz"

Adana'dan Almanya'ya giden Ahmet Yıldırım ise Türkiye'ye geldiği sırada FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığını ifade etti.

Yaşananları haberlerden öğrendiğinde Türkiye'ye bir an önce gelmek için çaba harcadığını aktaran Yıldırım, "Vatanıma gelmek için can attım. Vatanıma giremeseydim o gün Edirne'ye kadar, sınıra kadar gelsem de ne olursa olsun geleceğim dedim. Adana ve İstanbul'da bulundum, demokrasi nöbetlerine katıldım. İznimiz bitti, vatanımız çok şükür rahatladı, şimdi dönüyoruz." şeklinde konuştu.

Yıldırım, AA çalışanlarını da hazırladıkları kitap dolayısıyla gönülden tebrik etti.

Isparta'dan Hollanda'ya giden Ferdi Şahin ise AA'nın hazırladığı kitapta FETÖ'nün darbe girişiminin her ayrıntısıyla açıkça görüldüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve demokrasinin hep arkasında olduklarını anlatan Şahin, "O gün tatil için memleketim Isparta'ya gelmiştim, akşamında bu olay yaşandı. Darbe girişimini gördüğümde başaramayacaklarına inanıyordum. Şimdi daha çok birlik beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Biz gurbete gidiyoruz ama kalbimiz ülkemizle atıyor. Cumhurbaşkanımıza her zaman güveniyoruz ve her zaman arkasındayız. Hollanda'da yaşayan Türkler orada da birlik içerisinde. Birliğimizin her zaman devam edeceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.