Edirne

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Demirkıran:

14:32 22 Ağustos 2016
Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Demirkıran:

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, çiftçilerin ayçiçek alım fiyatının açıklanmasını beklediğini ifade etti.

Demirkıran, yaptığı yazılı açıklamada, çiftçilerin ayçiçek yetiştirmek için büyük emek verdiğini belirtti. Henüz bir fiyat açıklanmamasının çiftçiler açısından sıkıntı oluşturduğunu ifade eden Demirkıran, şunları kaydetti:

"Ayçiçek hasadının bütün hızıyla devam ettiği bugünlerde Trakya Birlik alım yapıyor. Kaça alıyor? Belli değil. Peki, üretici kardeşim ürününü kaça satıyorsun? Henüz belli değil. Ne alan, ne de satan, fiyatı biliyor. Böyle iş olur mu? Hesaplamalara göre ayçiçek maliyeti 190 kuruş. Borsada ortalama 160 kuruştan satılıyor. Trakya Birliğin fiyat açıklamaması piyasada düşük fiyat oluşmasına sebep oluyor. Borcunu ödemek, derdini çözmek isteyen üretici ürününü yok fiyata satıyor. Diğer taraftan havaların kurak gitmesi sonucu verimin geçen senenin ancak yarısı kadar olduğu görülüyor. Hem verim düşük, hem fiyatlar maliyetin altında olursa çiftçi ne yapacak. Çiftçiler ayçiçek alım fiyatının açıklanmasını bekliyor. Şehrimiz ve ülkemiz açısından büyük önem taşıyan ayçiçek üreticisinin emeğinin karşılığını alması için harekete geçilmelidir. Trakya Birlik üreticinin ayakta kalmasını sağlayacak fiyatı bir an önce açıklamalıdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.