Edirne

Çeltikteki yüksek verim üreticiyi sevindirdi

10:36 18 Eylül 2016
Çeltikteki yüksek verim üreticiyi sevindirdi

Çeltik üretiminde Türkiye'de birinci sırada yer alan Edirne'de yüksek verim alınıyor.

Çeltik ekiminden itibaren hava şartlarının iyi gitmesi ve herhangi bir hastalığa rastlanmaması verimi yükseltti. Üreticiler, hasat yaptıkları araziden dönüm başına ortalama 900 kilogramın üzerinde çeltik biçtiklerini söyledi.

Türkiye'nin çeltik ihtiyacının yaklaşık yüzde 40'ını tek başına karşılayan Edirne'de, çeltik hasadına devam ediliyor. Biçerdöverlerin çeltik tavalarındaki mesaisi sürüyor.

Üreticiler, ekiminden biçimine yaklaşık 4 ay boyunca gözü gibi baktıkları ürünlerinin hem kalitesinin, hem de veriminin yüksek olmasından dolayı mutlu.

Çeltik üreticisi Özcan Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yılki verimin çok iyi olduğunu belirtti.

Hasada devam ettiklerini kaydeden Çetin, "İnşallah bu yıl çok bereketli olacak. Bütün çeltik üreticisi çiftçilerimize hayırlı ve güzel bir hasat dönemi diliyorum. Edirne bölgemizin pirinci verim olarak, kalite olarak ve tat olarak gayet iyi. Çok iyi çeşitlerimiz var. Hasadımız, erkenci çeşitlerden başladı ve hızla devam ediyor. İnşallah fiyatların da iyi olmasını temenni ediyoruz. Dönüm başına 800-bin kilogram arasında verim alıyoruz." diye konuştu.

Hakan Bilgi de bölgede en çok Cameo ve Osmancık çeşitlerini ektiklerini belirterek, "Hasadımız güzel devam ediyor. Edirne pirinci Türk damak tadına çok yatkın. Bunu zaten herkes biliyor. Üreticilerimize bereketli bir hasat diliyorum.'' dedi.

Çeltik hasadının yaklaşık bir ay daha süreceği kaydedildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.