Edirne

CHP Edirne Milletvekili Gaytancıoğlu:

10:09 22 Eylül 2016
CHP Edirne Milletvekili Gaytancıoğlu:

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, şeker sektörünün Türkiye'de tarıma dayalı sanayinin en önemli ve başarılı bir örneği olduğunu bildirdi.

Milletvekili Gaytancıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, CHP'nin tarım ürünleri politikalarına yönelik kamuoyunu bilgilendirdiğini kaydetti.

Çiftçilerin çeşitli sorunlar yaşadığını savunan Gaytancıoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi, çok büyük bir üretim potansiyeline sahip olan Türkiye'nin kurtuluşunun tarıma bağlı olduğunu belirterek, çiftçiyi yeniden ayağa kaldırmayı hedefliyor." ifadelerini kullandı.

"CHP Şekerpancarına Sahip Çıkıyor" toplantısı öncesinde Tokat'ta üretici birlikleriyle bir araya geldiğini dile getiren Gaytancıoğlu, şunları kaydetti:

"Şeker sektörü Türkiye’de tarıma dayalı sanayinin en önemli ve başarılı bir örneğidir. 1992 yılında 15 milyon ton olan şeker pancarı üretimi yirmi yıl sonra çeşitli dalgalanmalar gösterse de 2015 yılında yine 15 milyon tonlar düzeyindedir. Yılda yüzde 1.5 civarında nüfus artışını dikkate alırsak aslında üretim yerinde saymıştır. Bunun nedeni şeker pancarına yönelik ayrıca bir desteklemenin olmamasıdır. Doğu ile güneydoğu illeri sınırlarından kaçak kristal şeker ve glikoz giriyor. Bu yasal olmayan ticaret özellikle Suriye’de bulunan kaçak fabrikalarda üretilen yada üçüncü ülkelerden ithal edilip Suriye-İran-Irak üzerinden Türkiye’ye sokulmaktadır. Bunun yanında nişasta bazlı şeker kandırmacası da sektörü olumsuz etkiliyor. Genel başkanımızın katılacağı toplantıda tüm bu sorunlara çözümlerimizi anlatacağız. CHP çiftçiler için politika üretmeye, çiftçilerimize sahip çıkmaya devam edecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.