Edirne

Sınır kapısı geçim kaynağı oldu

15:09 26 Eylül 2016
Sınır kapısı geçim kaynağı oldu

Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olan Pazarkule Sınır Kapısı karayolu üzerindeki yol kenarı pazarları, üreticilerin gelir kaynağı oldu.

Sınır kapısının 50 metre yakınında ürünlerini satan Cem Zehir, gazetecilere yaptığı açıklamada, sınır kapısının bölge üreticisi için önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

12 ay boyunca satış yaptıklarını aktaran Zehir, "Sınır kapısı bizim geçim kaynağımız oldu. Edirne’ye gelen turistlerin buradan yurda giriş yapmalarından dolayı tezgahlarımızı buraya kurmayı uygun bulduk. Kendi bahçemizde ürettiğimiz ürünleri aynı zamanda bu mahsulden yaptığımız turşuları, salçaları ve sosları satıyoruz." diye konuştu.

Sami Özer de tezgahlarını özellikle uluslararası yolun kenarına kurduklarını söyledi.

Doğal ürünlere talep olduğunu ifade eden Özer, "Hemen yolun kenarında bulunan tarlalarımızdan ürünlerimizi toplayıp, özellikle Bulgar ve Yunan vatandaşlara satıyoruz. Edirneli vatandaşlarımız da ilgi gösteriyor. Sınır kapısı bizim için çok iyi bir gelir getiriyor." şeklinde konuştu.

Alışveriş yapan vatandaşlardan Mustafa Özdemir ise ürünlerin doğal, taze ve ekonomik olduğunu belirtti.

Ürünlerin dalından tezgaha geldiğini aktaran Özdemir, "Biz de genel olarak bu yol üzerinde kurulu tezgahlardan ihtiyacımıza göre alışveriş yapıyoruz.” dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.