Edirne

BİK Genel Müdürü Karaca, yerel basın temsilcileriyle buluştu

16:23 11 Ekim 2016
BİK Genel Müdürü Karaca, yerel basın temsilcileriyle buluştu

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca, Edirne'de yerel gazetelerin temsilcileri ile bir araya geldi.

Karaca, bir restoranda düzenlenen toplantıda, Edirne'nin en güzel övgüleri hak eden bir kent olduğunu belirtti.

Gazete sahipleri ile bir araya gelerek meseleleri istişare etmeyi, talepleri dinlemeyi ve kurumu tanıtmayı amaçladıklarını ifade eden Karaca, "Gazeteler söz konusu olduğunda ilişki türümüz diğer sektörlere göre biraz daha farklı. Bizim sizlerden talebimiz olduğu gibi sizin de bizlerden talebi söz konusu oluyor. Bu anlamda bu toplantıda sizlere aktarmak istediklerimiz var. Bir o kadar eminim ki sizlerin de vardır. Memnuniyetle sizleri dinlemek istiyoruz." dedi.

- "Yeni nesil gazetecilik dönemine hazırlanmamız gerekiyor"

Basın İlan Kurumunu, basın sektöründen veya gazetelerden ayrı görmediklerini dile getiren Karaca, Basın İlan Kurumunun gazeteler ile var olduğunu belirtti.

Artık yeni nesi gazetecilik dönemine girildiğini ifade eden Karaca, şöyle konuştu:

''Bu anlamda bir kader birliğimiz bulunuyor. Basın İlan Kurumu hem sizlere yardımcı olmaya çalışırken hem de formalitelerin yerine getirilmesini de sizlerden bekliyor. Bazen resmi prosedürlerin yerine getirilmesi noktasında sorunlar yaşanabiliyor. Tabi gazetelerimizin mutfağına ilişkin sorunlar var. Özellikle tirajlarla ve asgari kadrolarla ilgili sorunlar var. Bunlar çok dile getirmek istediğim sorunlar değil. Sistem çok sağlam olmasa da sistemi çalıştırmak, kurallarına uymak ve yerine getirmek zorundayız. Yeni nesil gazetecilik dönemine kendimizi hazırlamamız gerekiyor. Bu işi hep beraber yapalım istiyoruz."

- "Yeni Yönetmeliğe geçiş için üç aylık uyum sürecimiz var"

BİK Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin ise yeni yönetmeliğin öncesinde uygulanan 67 sayılı Genel Kurul Kararı'nın 1977’de yürürlüğe girdiğini ve 2008 yılında revize edildiğini söyledi.

Edirne Şube Müdürlüğünün 1 Aralık 2014'te hizmete girdiğini hatırlatan Elçin, konuşmasına şöyle devam etti:

''Gazetelerimize, valilik görev alanından Basın İlan Kurumu görev alanına geçilmesi sebebiyle bir yıllık uyum süreci verdik. Artık şube kriterlerine uymaya başladınız. Şimdi ise yeni yönetmelik yayımlandı. Birkaç madde dışında yönetmelik, 1 Ocak 2017’de yürürlüğe girecek. Önünüzde üç aylık bir uyum süreci var. Bu süreci iyi değerlendirmenizi bekliyoruz. Şube geçiş döneminde bazı aksaklıklar oldu, bu dönemde bunu yaşamamaya gayret edelim. Hataları ve eksikleri giderelim. Önümdeki hafta tüm şube müdürlerimizi topluyoruz. Yeni yönetmelik hakkında onları da bilgilendireceğiz. Onlar da gazetelerimizi bilgilendirmeye devam edecekler. Umarım bu süreci aksaklık yaşamadan atlatırız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.