Edirne

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

13:46 28 Ekim 2016
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Anıt önündeki törende bando eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün ile valilikten izin alan sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri anıta çelenk sundu.

Törene, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, kurum müdürleri, askeri ve mülki erkan, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Tören mangasının anıt alanından ayrılışında "Vatan sana canım feda", "Her şey vatan için" sözleri vatandaşlarca alkışladı.

Vali Özdemir, gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutladı.

Cumhuriyetin insanlar arasında kardeşliği, barışı ve huzuru sağlayacak olan şu ana kadarki en iyi rejim olduğunu belirten Özdemir, "Türkiye'de de Atatürk cumhuriyeti halkımızın büyük bir katılımı ve desteğiyle halkımız için kurmuştur. Şu ana kadar halkımız hem cumhuriyetine hem demokrasisine sahip çıkmıştır. Bunu en son 15 Temmuz darbe girişiminde de gördük. Artık bu halk hem cumhuriyetine hem vatanına hem bayrağına hem de demokrasisine Atatürk'ün bıraktığı şekilde sahip çıkmaya devam ediyor ve bundan sonra da devam edecektir" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Garnizon komutanlarının törenlere katılmasıyla ilgili bir karar var. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusunu Özdemir, "Herkes çelengini koydu. Bu şekilde de devam ediyor. O kararın içeriği nedir tam olarak bilmiyorum ama şu an biz programı aynen daha önce yaptığımız gibi yaptık. Garnizon komutanımız da çelengini koydu. Bu şekilde de bu programı devam ettiriyoruz" şeklinde yanıtladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.