Edirne

Kuru meyvelere talep arttı

15:26 31 Ekim 2016
Kuru meyvelere talep arttı

İşleker, kuru meyvelerin fiyatlarında geçen yıla göre bir artış olmadığını dile getirdi.

Havaların soğumasıyla birlikte şifa kaynağı kuru meyvelere ilgi arttı.

Edirne Pazartesi Pazarında esnaflık yapan Bahri İşleker, kuru meyvelere olan talebin arttığını belirterek, satışlardan memnun olduklarını söyledi.

Kuru meyvelerin vitamin deposu olduğunu ifade eden İşleker şunları kaydetti:

"Havaların soğumasıyla birlikte kurutulmuş meyvelerin satışları artmaya başladı. Kayısı, incir, üzüm, yaban mersini, erik, dut, hurma gibi meyvelerin kurularına yoğun bir talep var. Bunun yanında keçi boynuzu, kestane gibi kışın bolca tüketilen ürünlere de ilgi var. Kuru meyvelerin vücuda çok önemli faydaları var. Mesela incir bağırsakların çalışmasına, öksürüğe çok iyi geliyor. Özellikle zeytinyağında bekletip sabahları yenen bir incirin birçok faydası var."

Üzüm ve eriğin kan yapıcı özellikleri olduğunu ifade eden İşleker, "Çocuklara çok tavsiye ediliyor. Yaban mersini kolesterole ve kalbe iyi geliyor. Zihin açıcı özelliği var. Özellikle sınav zamanları yoğun bir satışı oluyor. Fiyatlara zam yok. İncir 20, kayısı 15, üzüm 10 lira, dut 15 lira, erik 20 lira, yaban mersini 30 lira, hurma 20 liradan satılıyor. İnşallah fiyatlarda artış olmaz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.