Edirne

Gurbette kazandığı paralar kimsesiz çocuklara yuva oldu

16:08 31 Ekim 2016
Gurbette kazandığı paralar kimsesiz çocuklara yuva oldu

Edirneli hayırsever 77 yaşındaki Melahat Datenin'in vefat eden eşinin dileğini yerine getirmek amacıyla Almanya'da kazandığı 200 bin avroyu bağışlamasıyla kimsesiz çocuklar yararına yapılan Çocuk Evleri Sitesi düzenlenen törenle açıldı.

Edirne Valisi Günay Özdemir, Melahat Hulusi Datenin Çocuk Evleri Sitesi'nin bahçesinde gerçekleştirilen törende, yardımlarla yapılan yol, okul, kurs, cami, yurt ve köprü gibi hizmetlerin Türk medeniyetinde Türk insanının yaşam biçimi olduğunu söyledi.

Yardımlarla yapılan hizmetlerin gelenekselleştiğini belirten Özdemir, "Devletin zaman zaman ihtiyacı olan eksiklerini tamamlayan Melahat annemiz gibi annelerimize, babalarımıza, amcalarımıza, teyzelerimize teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyoruz. Melahat annenin eşi için yaptırtığı bu hizmetler, onların hem bu dünyada hem de öbür dünyadaki amelleri inşallah mizanlarına konur. Burada eğitim gören her çocuğumuzun dualarıyla inşallah Rabbim onların günahlarını affeder." diye konuştu.

İnsanların her çocuğa kendi çocuğuymuş gibi davranması gerektiğini vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:

"Sosyal sorumluluk olarak bütün insanlığın problemini çözmezsek o problem bir gün gelir bizi de bulur, çocuğumuzu da bulur, ülkemizi de bulur. Onun için bizim özellikle toplumda dezavantajlı kesim diyebileceğimiz, her kesime devlet olarak sahip çıkmamız gerekiyor. Bu konuda da son yıllarda gerçekten çok ciddi destekler çok ciddi çalışmalar var. Özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın politikaları ülkemizdeki hem dezavantajlı kesimin hem engellilerin hem bu konudaki ailelerin mağduriyetini gidermeye dönük maddi, manevi ve sosyal ihtiyaçlara uygun şekilde hizmet vermektedir."

Toplumdaki problemlerin daha rahat çözülebilmesi amacıyla çalışmaların devam edeceğini dile getiren Özdemir, "Eğer biz sosyal sorumluluk sahibi insanlar olarak toplumdaki sıkıntıları görmezsek, bu sıkıntıları dezavantajlı şekilde devletin, milletin aleyhine kullanacak odaklar çıkacaktır. Bu bir zaman gelecek FETÖ olacak, bu bir zaman gelecek PKK olacak, bir zaman gelecek farklı bir şey olacak... Onun için özellikle toplumdaki bu sosyal problemlere dönük her türlü çalışmayı yapmak bizler açısından sosyal sorumluluk gerektiren bir davranıştır." ifadelerini kullandı.

Melahat Datenin ise bağışıyla yapılan sitenin açılışını gördüğü için mutlu olduğunu söyledi. Sevinçten ne diyeceğini bilmediğini belirten Datenin, "Allah razı olsun cümlemizden. Beyim zamanında yapamadı, bana kısmet oldu, adadım helal olsun. Yavrularım içinde yaşasın. Bir kere değil, bin kere Allah razı olsun." dedi.

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş da bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, Vali Özdemir, Belediye Başkanı Recep Gürkan, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve Datenin, kurdele keserek Çocuk Evleri Sitesinin açılışını gerçekleştirdi.

Yürümesine yardımcı olmak amacıyla Datenin'in elinden tutan Özdemir, beraberindekilerle siteyi inceledi.

Törende, Çerkez kıyafeti giyinen Meriç İlkokulu öğrencileri bir gösteri sundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.