Edirne

Edirne'de "Çocuk Hakları Konferansı" düzenlendi

11:46 27 Kasım 2016
Edirne'de "Çocuk Hakları Konferansı" düzenlendi

Edirne Barosu Toplantı Salonu'nda düzenlenen konferansta, çocuk hakları, çocuk aile iletişimi ve çocuk haklarını düzenleyen hukuk kuralları konuları konuşuldu.

Edirne Çocuk Hakları Derneği tarafından, çocuk haklarını konu alan konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Aşkın Topuzoğlu, yargılanan çocuklara özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Çocukları suça iten nedenlerin önüne geçilmesi gerektiğini anlatan Topuzoğlu, şöyle konuştu:

"Çocuklar suç işlemez. Suça iten nedenler vardır. Bunları ortadan kaldırmalıyız. Çocukların yargılamasının amacı çocukları diğer tüm yetişkinlerle beraber yaşayabilir hale getirmektir. Ama bu amaç doğrultusunda mahkemelerin işleyişi, çocuk haklarına bakış açısı ve daha sonraki uygulamalar ne kadar uyumlu, bunları gözden geçirmeliyiz. Çocuk Koruma Kanunu'na baktığımız zaman çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 40. maddesinin yer aldığını görüyoruz. Ama daha da ilerledikçe gerek uygulama ve gerekse yasada yer alan düzenlemelerin çocuk hakları ve çocuğun öncelikli yararıyla çok örtüşmediğini görüyoruz."

İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Neylan Ziyalar ise ailelerin çocuklarla iletişim kurarken bazı noktalara dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Aile ile çocuk iletişiminde en büyük görevin aileye düştüğünü belirten Ziyalar, "Ailenin görevleri her zaman sadece çocuğa istediğini yaptırmak ya da çocuğun istediklerini yapmak değil. Ailenin en temel görevlerinden biri de çocuğu hayata hazırlamak ve korumak. Ona fırsat vermek de bunun içinde. Aradaki denge çok önemli." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.