Edirne

Edirne'den kısa kısa

14:48 28 Şubat 2017
Edirne'den kısa kısa

Edirne'de, Tekvando Ümitler ile Okul Sporları Yıldızlar ve Gençler il seçmeleri yapıldı.

Edirne Belediyesi Tekvando Antrenörü Metin Eşme, yaptığı yazılı açıklamada, takımın 27 ayrı sıklette yarışarak, 24 birincilik elde ettiğini belirtti.

Kulübün başarısının artarak devam ettiğini aktaran Eşme, şunları kaydetti:

"Seçmeler 24 Şubat Cuma günü Edirne Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Spor Salonu'nda gerçekleşti. Seçmelere 9 kulüpten yaklaşık 80 sporcu katıldı. 27 ayrı sıklette düzenlenen seçmelerde Edirne Belediyespor Tekvando Takımı, 24 sıklette de birinciliği elde etti. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın desteğiyle takımın performansı gün geçtikçe arttı. Ümitler kategorisinde 5 sıklette 5 birincilik, gençler kategorisinde 7 sıklette 6 birincilik ve bir ikincilik, yıldızlar kategorisinde de 15 sıklette 13 birincilik, iki ikincilik ve iki üçüncülük aldık. Edirne Belediyespor Kulübü olarak altyapımızda yetiştirdiğimiz sporcuların başarısı her geçen gün artarak devam ediyor. Edirnenin ve belediyemizin ismini sadece ülkemize değil, tüm dünyaya duyuruyoruz."

- Bircan ve Gaytancıoğlu'nun ziyaretleri

Edirne Milletvekili Erdin Bircan ve Okan Gaytancıoğlu, kentteki ziyaretlerinde referandum konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Bircan’ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, Türkiye'de eğitim gören Kosovalı Öğrenciler Birliği Genel Başkanı Faridin Kala ve beraberindeki Kosovalı öğrencileri Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile kabul ederek Balkanlar ve Türkiye üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Edirne CHP Merkez İlçe Başkanı Fevziye Kirezci'yi de ziyaret eden Bircan ve Gaytancıoğlu ardından Belediye Başkanı Gürkan’ı makamında ziyarette bulundu.

- Esnaf ziyareti

CHP milletvekilleri Bircan ve Gaytancıoğlu Alipaşa Çarşı’sındaki esnafla buluştu. Ziyaretlerde CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ve Merkez İlçe Başkanı Kirezci de eşlik etti.

Anayasa değişikliğinin vatandaşa esnafa bir getirisi olmayacağını ileri süren Bircan, esnafın zor durumdayken iktidarın anayasa değişikliğine gitmesini eleştirdi.

Esnafa verilen sözlerin tutulmadığını iddia eden Bircan, "Başbakan çıkmış, 'Esnafa şu kadar destek olduk' diyor. Ancak buradaki arkadaşların hepsine sordum bir tane 'Destek aldık' diyen esnaf yok. Bu destekler her zamanki gibi AKP’nin tutmadığı bir söz olarak kalmış durumda." dedi.

Bircan, referandumdan çıkacağına inandığı "hayır" sonucunun şimdiden Edirne’den tüm Türkiye’ye yayıldığını savundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.