Edirne

Balkanlı ressamlar, Rektör Tabakoğlu'nu ziyaret etti

11:23 01 Mart 2017
Balkanlı ressamlar, Rektör Tabakoğlu'nu ziyaret etti

Balkan ülkelerinden gelen ressamlar, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nu ziyaret etti.

Tabakoğlu, düzenlenen bir etkinlik çerçevesinde çalışmalar yapmak üzere Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Karadağ, Romanya, Sırbistan, Yunanistan'dan Edirne'ye gelen ressamları, Balkan Kültür Sanat Eğitim ve Tanıtım Derneği Onursal Başkanı Mustafa Hatipler ve Balkan Kültür Sanat Eğitim ve Tanıtım Derneği Başkanı Salih Şenol ile senato toplantı salonunda konuk etti.

Tabakoğlu, konuk ressamların çalışmalarının Edirne'nin tanıtımı açısından önemli olduğunu söyledi.

Ressamların kenti kendi dünyalarına göre resmettiğini ve ortaya güzel eserlerin çıktığını dile getiren Tabakoğlu, "Edirne'yi hiçbirimizin anlatamayacağı gibi güzel eserler ortaya çıktı. Buda bizim için çok anlamlı ve önemlidir. Ressamlar burada kaldığı süre içerisinde Edirne'nin atmosferini yaşadılar. Edirne'yi gittikleri yerde anlatacaklar. Ressamlarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Hatipler ise üniversitenin güzel sanatlar fakültesi öğrencilerinin de ressamların çalışmalarından yararlanacağını söyledi.

Projeye üniversitenin de destek verdiğini ifade eden Hatipler, "Biz bu çalışmalara başlarken yaşlı çınarın ince dalı olarak başladık ama görüyoruz ki gerçekten hayat kısa sanat uzun. Ortaya çok güzel eserler çıkıyor. Bunun Edirne için çok büyük kazanım olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Arnavutluktan katılan ressam Prof. Dr. Mustafa Arapi ise dizilerden gördükleri tarihi ve kültürel yapıları yakından görmenin büyük mutluluğunu yaşadığını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.