Edirne

Yeşilay Haftası

13:18 01 Mart 2017
Yeşilay Haftası

Yeşilay Edirne Şubesi üyeleri Yeşilay Haftası kapsamında vatandaşları bilgilendirdi.

Yeşilay Edirne Şube Başkanı Sebahattin Bilgiç, Saraçlar Caddesi'nde kurulan stantta gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlıklı bir yaşama dikkat çekmek amacıyla 1-7 Mart tarihlerinde kentte çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

Yeşilay'ın toplumu zararlı alışkanlıklardan uzak tutmayı amaçladığını belirten Bilgiç, şunları kaydetti:

"Yeşilay 97 yıldır bağımlılıklarla mücadele ediyor. Toplumu ayırt etmeden koruyucu ve önleyici hizmetlerini her yere ve herkese ulaştırmaya çalışıyor. Bizler de ilimizde okullar başta olmak üzere halk eğitim ve gençlik merkezlerinde, KYK yurtlarında, kreşlerde, valiliğin ve yerel yönetimlerin desteğiyle önleme ve bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Etkinliklerimiz ile farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz."

Bu yıl Yeşilay Haftası'nın "Bağımlılıklardan uzak durmak için ve sağlıklı yaşam için sen de söz ver" sloganıyla kutlanacağını ifade eden Bilgiç, bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için tüm otoriteleri ve toplumu harekete geçirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Açıklamanın ardından Yeşilay standını ziyaret eden vatandaşlar bilgilendirildi, Yeşilay broşürü, balon ve rozet hediye edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.