Edirne

Edirne'den kısa kısa

15:54 02 Mart 2017
Edirne'den kısa kısa

-Gürkan, Yunanistan'da çeşitli ziyaretlerde bulundu

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Edirne'deki çeşitli sporcuların ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarı elde ettiğini bildirdi.
Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 1-5 Mart tarihlerinde Alanya'da devam eden Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nının ilk gününde Edirne'nin sporcusu Nur Demir'in 62 kiloda ümit bayanlar kategorisinde Türkiye ikincisi olduğu belirtildi.

Açıklamada, 23-26 Şubat'ta Antalya'da düzenlenen, Uluslararası Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası ve Antalya Oryantiring Günleri 2. Kademe yarışmasında Edirne'den 35 yaş kategorisinde
Sedat Caferoğlu'nun iki ödül elde ettiği kaydedildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Yunanistan'da çeşitli ziyaretlerde bulundu.
Edirne Belediyesinden yapılan açıklamada, Gürkan, TBMM Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'dan oluşan heyet,
Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı'yı, Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi'ni, Gümülcine Türk Gençler Birliği'ni, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif'i, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği'ni, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'yi, Muzaffer Salihoğlu Azınlık Lisesi'ni ve Türkiye'nin Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan'ı ziyaret ettiği belirtildi.
Gürkan'ın Atatürk Evi'ni de ziyaret ederek, anı defterini imzaladığı kaydedildi.

-Evlenme ve boşanma istatistikleri
Türkiye İstatistik Kurumu Edirne Bölge Müdürlüğü 2016 yılı evlenme ve boşanma istatistiklerini açıkladı.
Türkiye İstatistik Kurumu Edirne Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Edirne’de 2016 yılında 2 bin 498 evlilik gerçekleşti ve diğer iller arasında Edirne 53. sırada yer aldı.
Kaba evlenme hızı binde 6,21 olarak gerçekleşen kentte, ortalama ilk evlenme yaşı damatta 27,2, gelinde 24,1 ve ilk evlenme yaş farkı 3,1 olarak belirlendi. Edirne’de 2016 yılında 645 boşanma gerçekleşti ve diğer iller arasında 37. sırada yer aldı.
Kaba boşanma hızı binde 1,60 olarak belirlenen kentte, boşanmaların yüzde 37,1'i evliliğin ilk beş yılı içinde gerçekleşti öte yandan boşanmaların 15 tanesi de evlilik bir yılı dolduramadan gerçekleşti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.