Edirne

Edirne'den kısa kısa

18:16 07 Mart 2017
Edirne'den kısa kısa

Edirne Valisi Günay Özdemir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özdemir, mesajında, milletlerin temelini toplum, toplumların temelini aile, ailenin temelini ise kadınların oluşturduğunu belirtti. Kadınların hayatın her alanında etkin rol alması için topluma görevler düştüğünü aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

"Cennet anaların ayağı altındadır diyen bir Peygamberin ümmeti ve dünyada ilk olarak kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki, Türk milleti kadına en büyük değeri vermektedir. Günümüze kadar kadınların sorunlarının çözümü konusunda önemli gelişmeler sağlansa da yeterli bulunmamaktadır. Kadınların problemlerinin çözümünün başlangıcı olarak kabul edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadın haklarının hatırlanması, sorunlarına çözüm aranması için önemli bir fırsat olarak kullanılmalıdır. Bu ülkenin Mehmetçiklerini dünyaya getiren binlerce şehit analarının içinde bulunduğu onurlu Türk kadını, özverili ve üretken çalışmaları ile ailelerimizi ve toplumumuzu şekillendirmiştir. Hayatımızın her döneminde olduğu gibi Kurtuluş Savaşı’nda, kanını, canını ülkesi için adamış, yeri geldiğinde Nene Hatun, Halime Çavuş, Şerife Bacı olarak cephelere koşmuşlardır.

Bu duygu ve düşüncelerle ırk ve cinsiyet ayrımını ayaklar altına alarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

-AK Parti Milletvekili Sezen

AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sezen, mesajında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kadın haklarının kazanılmasında nerelerden başlandığını ve bugünlere nasıl gelindiğinin hatırlanması için özel bir gün olduğunu belirtti.

Türk kadınının kurulan ilk Türk devletlerinden bugüne kadar devletin kuruluşunda ve yönetiminde erkeğin yanında yer aldığını aktaran Sezen, şunları kaydetti:

"Kurtuluş Savaşı'nda vatanın bağımsızlığı için mücadele eden Türk kadını cumhuriyetin kurulmasıyla toplumsal yaşamda yerini almış ve birçok batı ülkesinden daha önce seçme ve seçilme hakkını elde etmiştir. Türk kadını dünyada örneği görülmemiş bir fedakarlığın sembolü olarak bu farklılığı hak etmiştir. Partimizin kurulduğundan bu yana kadını merkeze alan yönetim anlayışındaki kararlı duruşu kadınlarımızı cesaretlendirmiştir. AK Parti iktidarı politikalarında kadına pozitif ayrımcılık yaparak toplum içindeki fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmayı hedeflemektedir ki cumhuriyet tarihinde ilk defa TBMM’de Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kurulmuştur.

Toplumda kadına gösterilen saygı verilen değer hak ve sorumluluklar o toplumun uygarlık ve gelişmişlik düzeyini belirler. İlimiz ve ülkemizdeki tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.