Edirne

Keşan'dan kısa kısa

10:17 08 Mart 2017
Keşan'dan kısa kısa

Başkan Özcan mesajında, kadınların toplumsal ve siyasal yaşamdaki konumunun o ülkenin gelişmişliğinin ve çağdaşlığının bir göstergesi olduğunu belirtti.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

İnsanlık tarihinde kadınların yüzyıllar boyunca ayrımcılığa uğradığını aktaran Özcan şunları kaydetti:

"Bu sürede erkek egemen bir düşüncenin onlara edilgen bir rol yüklediği görülmektedir. Bu anlayış, kadınları kamusal yaşamın dışında tutmuş, dünyayı, uzun yıllar kadınların üretken ve yaratıcı güçlerinden yoksun bırakmıştır. İnsan hak ve özgürlüklerinin gelişmesi ve demokrasinin benimsenmesiyle kadınlar da kamusal alana girmeye, üretime, yönetime ve yaşamın tüm alanlarına katılmaya başlamıştır.

Bu anlayışın yerleştiği toplumlarda gelişme ve çağdaşlaşma hızlanmıştır. Bu gerçeği çok iyi bilen yüce Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaşlaşma tasarımında bireyi temel almış, kadın erkek ayrımcılığına son verecek yasal düzenlemeleri yaşama geçirmiş, bu yolda büyük devrimler gerçekleştirmiştir."

- Sokak hayvanları konuşuldu

Keşan Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürlüğü Veterineri ilçedeki öğrencileri, sokak hayvanlarıyla ilgili yürütülen çalışmalar konusunda bilgilendirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Hasan Nural, Ahmet Yenice Ortaokulu öğrencilerini sokak hayvanları hakında bilgilendirdi.

- Keşan'da dere ıslahı

Keşan'da dere ıslah çalışmaları sürüyor.

Keşan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, çevre ve halk sağlığının korunması amacıyla derede ıslah çalışmalarına hız verdiği bildirildi.

Açıklamada, Sarıkız Deresi, sulama kanalı ve Enez Yolu'ndaki derede çalışma yapılırken, ayrıca Yayla, Danişment, Erikli ve Mecidiye'de de çalışma yapılacağı belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.