Edirne

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: (2)

15:29 14 Mart 2017
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: (2)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''Cumhurbaşkanlığı sistemi, Türkiye'nin sigortasıdır, garantisidir. Kim gelirse gelsin, sistem sağlamdır." dedi.

Çavuşoğlu, AK Parti Edirne İl Başkanlığında yaptığı konuşmada, Avrupa Birliğinin, Avrupa'yı değerler etrafında birleştirmek için kurulduğunu fakat bu değerleri bir bir kaybettiğini vurguladı.

Avrupa'nın geleceğini hiç de iç açıcı görmediklerini belirten Çavuşoğlu, mevcut durumu endişe verici olarak nitelendirdi.

Çavuşoğlu, 16 Nisan'da anayasa değişikliğine ilişkin yapılacak halk oylamasına değinerek, "Avrupalılar niye bu referandumda 'hayır' kampanyası yapıyor, gazetelerine manşet atıyorlar? Neden vatandaşlarımızla 'evet' için buluşmak isteyenleri engelliyorlar? Bunları iyice düşünün ve anlatın. Türkiye içinde ve dışında hainler, 'hayır' kampanyası için çalışıyor. PKK, DHKP-C, FETÖ tüm hainler, 'hayır' için birleşti.'' diye konuştu.

MHP içinde de MHP’yi ele geçirmek isteyip de bunu yapamayanların, ucuz hesaplar peşinde olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, ''Buradan hayır çıkarsa Devlet Bahçeli zayıflar, biz de o zaman belki partinin başına geçeriz' diye ucuz hesap yapıyorlar. Bunları tabandaki milliyetçi kardeşlerimize, ülkücü kardeşlerimize anlatın. Nefislerine yenilerek dağdaki PKK ile aynı safta olmamaları gerektiğini anlatın.'' ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, halk oylamasının Türkiye’nin geleceği için çok önemli olduğunu vurgulayarak, yeni sistemle mevcut sistem arasındaki farkları anlattı.

''Cumhurbaşkanlığı sistemi, Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye'nin sigortasıdır." diyen Çavuşoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

‘’Cumhurbaşkanlığı sistemi, Türkiye’nin sigortasıdır, garantisidir. Kim gelirse gelsin, sistem sağlamdır. Vatandaş yüzde 50 artı 1 ile yanlış birisini seçmez. Seçerse de sonra indirir. O yüzden biz sistemi istikrarlı ve güçlü yapıyoruz ki Türkiye emin adımlarla yoluna devam etsin."

Çavuşoğlu, bazı yatırımlardan ve projelerden bahsederek, Türkiye'yi çekemeyenlerin esas rahatsızlıklarının bu yüzden olduğunu vurguladı.

Mevcut sistemde, cumhurbaşkanının hiçbir sorumluluğunun bulunmadığına, her türlü yetkiye de sahip olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, cumhurbaşkanlığı sisteminde ise durumun böyle olmadığını, cumhurbaşkanı, bakanlar ve başkan yardımcılarına yargı yolunun açıldığını sözlerine ekledi.

Daha sonra Çavuşoğlu ve beraberindekiler, öğle namazını Selimiye Camisi'nde kıldı. Cami çıkışında Tarihi Arasta Çarşısı'na giden Çavuşoğlu, esnafın istek ve sıkıntılarını dinledi.

Bakan Çavuşoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı da makamında ziyaret etti.

(Bitti)

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.