Edirne

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

13:50 18 Mart 2017
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Türk milletinin geçmişten bugüne birçok zorluğun üstesinden geldiğini ve tarihe yön veren parlak zaferlere imza attığını ifade eden Yörük, şunları kaydetti:

Meriç Belediye Başkanı Nihat Yörük, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Yörük, Çanakkale zaferiyle ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyen Türk milletinin tarihe yön verdiğini belirtti.

"Bu güzel topraklar, bizlere, evlatlarının geleceği için canını seve seve ortaya atan, yokluk içinde savaşan şehitlerimiz ve gazilerimizin mirasıdır. Tüm dünyaya "Çanakkale Geçilmez" dedirten kahramanlarımız, milletimizin gücünü herkese göstermiş, özgür yaşama kararlılığımızı güçlü bir şekilde ortaya koymuştur. Çanakkale Zaferi vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı söz konusu olduğunda hiçbir engel tanımayacağımızın, bütün zorlukları aşacağımızın en büyük örneğidir. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerde şunu hissetmelidir ki temiz kanlarıyla suladıkları bu vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale Zaferi'nin tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.