Edirne

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

14:52 18 Mart 2017
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Edirne'de, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla program düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezindeki programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Üsteğmen Dinçer Şimşek, burada yaptığı konuşmada, Türk askerinin Çanakkale'de üstün cesaret ve beraberlik örneği gösterdiğini söyledi.

Çanakkale Zaferi'nin tarihe altın harflerle yazıldığını belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"Tüm imkansızlıklara rağmen Çanakkale'nin geçilemeyeceği, Türk Milletinin esir edilemeyeceği, Türk vatanının parçalanamayacağı dünyaya Çanakkale'den haykırıldı.

Aziz şehitlerimizi böyle anlamlı bir günde sevgi, şükran ve minnetle anıyoruz. Tarihimiz her millete nasip olmayan kahramanlık destanlarıyla doludur.

Malazgirt’te, Niğbolu’da, Kosova’da, Plevne’de, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kore’de, Kıbrıs’ta ve terörle mücadelede destanlar yazmış, Türk askerinin vatanseverlik, asalet ve kahramanlık değerleri en yüksek seviyelere ulaşmıştır."

Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı gösteri sırasında Edirne Valisi Günay Özdemir ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan gözyaşlarına hakim olamadı.

Cephedeki askerlerin ailelerine gönderdiği mektupları konu alan tiyatro oyununun sahnelendiği programda, öğrencilerden oluşan koro müzik dinletisi sundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.