Edirne

Edirne'den kısa kısa

15:41 20 Mart 2017
Edirne'den kısa kısa

Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu ücretsiz konser verecek.

Topluluk Müdürü Fadıl Atik, yaptığı yazılı açıklamada, Sanat Yönetmeni Murat Bağdatlı’nın yönetiminde çarşamba günü topluluk üyelerinin konser vereceğini belirtti.

Atik, "Kürdülhicazkar eserler ve iki solist" konserinin saat 20.00'de Devecihan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirileceğini kaydetti.

- Şehitlerin anısına konser düzenlendi

Edirne Belediyesi 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü nedeniyle "Şehitlerimize Yüreğimizden Ezgiler" temalı Türk Halk Müziği konseri düzenledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şef Yaşar Özel yönetiminde ETSO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konserde kahramanlık şarkıları ve türküleri seslendirildi.

Konsere katılan Edirne Belediye Başkanı Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Çanakkale Savaşı, bir ulusun yazgısını ve tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı ve vatanı için kahramanlığını, cesaretini, onurlu direnişini gösteren tarihimizin en önemli destansı zaferidir. Çanakkale Savaşı sırasında 'Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum' diyerek askerlerini şahlandıran Mustafa Kemal Atatürk ile Çanakkale'de vatanı ve namusu için savaşıp şehit olmuş askerlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum."

Gegeoğlu, Şef Yaşar Özel'e teşekkür ederek çiçek takdim etti.

- Harçlıklarla "Dost Eller'e" destek

Edirne'de bir okulun öğrencileri harçlıklarından aldıkları kitap, kıyafet ve oyuncakları, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Edirne Belediyesi Dost Eller Dayanışma Evi'ne bağışladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Özel Saran Eller Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetici ve öğrencileri harçlıklarıyla aldıkları eşyaları dayanışma evine getirdi.

Burada öğrencileri karşılayan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, anlamlı bağış nedeniyle öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.