Edirne

Dünya Su Günü

15:58 22 Mart 2017
Dünya Su Günü

Suyun insan yaşamı için vazgeçilmez olduğunu belirten Sabancı, "Dünya üzerinde kullanılabilir içme suyu kaynağı aynı kalırken talep her geçen gün artmaktadır. Artan dünya nüfusu, hızlı kentleşme ve bütün dünyada etkileri görülen iklim değişikliği ile birlikte su kaynakları 21. yüzyılda daha da büyük bir önem kazanmıştır.

Edirne'de, Dünya Su Günü nedeniyle, "Su ve Atıksu" temalı program düzenlendi.

Dünya Su Günü kapsamında DSİ konferans salonunda düzenlenen programda konuşan DSİ 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı, atık suların yeniden kullanılarak ekonomiye kazandırılmasının önemli olduğunu söyledi.

Özellikle gelişmekte olan ülkeler su kıtlığı ve hızlı nüfus artışıyla karşı karşıya kalmakta dolayısıyla içme suyuna olan ihtiyaçları her geçen gün daha da artmaktadır." dedi.

DSİ'nin atık suların bertarafı ve ekonomiye kazandırılması konusunda önemli çalışmalar yaptığını da ifade eden Sabancı şunları kaydetti:

"Atık suların yeniden kullanılarak ekonomiye girdi oluşturulması, ayrıca insan ve ekosistem hayatını tehdit etmeksizin sürdürülebilir olarak yönetilmesi önemli bir konudur. DSİ Genel Müdürlüğü olarak Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk sahasında olan Ergene Havzasında Eylem Planı Kapsamında ülkemizde ilk defa DSİ olarak İleri Biyolojik Arıtma tesisleri inşa ediyoruz.

Çalışmaların sonuçlanması ile Ergene Havzası'nda evsel kirlilik yükünün yüzde 90’ı bertaraf edilmiş olacaktır."

Programın sonunda Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.