Edirne

53. Kütüphaneler Haftası

14:37 29 Mart 2017
53. Kütüphaneler Haftası

53. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne'de kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Okumak, hangi açıdan bakarsanız bakın sürekli yapılması gereken bir eylem. Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'in ilk emri de okudur." dedi.

Saraçlar Caddesi Atatürk Anıtı önündeki etkinliğine yaklaşık 100 öğrenci katıldı.

Düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu da destek vererek öğrencilerle birlikte kitap okudu.

Etkinlik öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Belediye Başkanı Recep Gürkan, kitap okumanın bireyin gelişiminde çok önemli bir rol oynadığını ifade ederek herkese kitap okuma tavsiyesinde bulundu.

Okunan her kitaptan yeni bir bilgi edinildiğini ifade eden Gürkan, "Okumak, hangi açıdan bakarsanız bakın sürekli yapılması gereken bir eylem. Süreklilik kazanması gereken bir davranış. İster bugün yaşadığımız modern toplumun sorumlu, iş gören ya da çağdaş bir bireyi olma anlamında okunan ya da dini anlamda kitabımız Kuran-ı Kerim’in ilk emri okumak anlamıyla hangi anlamda alırsanız alın, okumak, okumak, okumak. Buradaki sembolik bir hareket ama şunu gösteriyor. Ne kadar çok okursanız o kadar çok bilgi sahibi olursunuz. Ne kadar çok bilgi sahibi olursanız dünyada kapladığınız yer o kadar büyür, genişler. Ne kadar çok okursanız dağarcığınız o kadar genişler." diye konuştu.

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu da okumak soylu bir eylem olduğunu belirterek, "Okuyan insanın duygusal zekası gelişir. Duygusal zekası gelişen insan toplumda kendisini daha iyi ifade eder. Burası sembolik bir ortam. Ama burada amacımız okuma duyarlılığını sağlamaktır." dedi

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.