Edirne

"Edirneli Fatih Sultan Mehmed Han" etkinlikleri

15:23 01 Nisan 2017
"Edirneli Fatih Sultan Mehmed Han" etkinlikleri

İstanbul'u 21 yaşında fetheden Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmed Han, 1432 yılında doğduğu Edirne'de çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Fatih Sultan Mehmed Han'ın doğumunun 585. yılı dolayısıyla Edirne Valiliği tarafından gerçekleştirilen "Edirneli Fatih Sultan Mehmed Han" etkinlikleri çerçevesinde, geleneksel spor dalları tanıtıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Atatürk Anıtı önündeki alanda okçuluk, ağaç, aba, kuşak, şalvar ve yağlı güreşler ile matrak oyunu geleneksel kıyafetli sporcular tarafından uygulamalı şekilde gösterildi.

Gençlik merkezi halk oyunları ekibi de bir gösterdi sundu. Etkinlikleri izleyen vatandaşlar geleneksel sporlara ilgi gösterdi.


- "Dedemiz Fatih Sultan Mehmed Han'ı andık"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne Valisi Günay Özdemir'in talimatıyla "Edirneli Fatih Sultan Mehmed Han"ı anma etkinliklerinin bu yıl birincisinin düzenlendiğini söyledi.

Ata sporlarını vatandaşlarla buluşturduklarını belirten Ocak, şunları kaydetti:

"Edirneli Fatih Sultan Mehmed Han çağ açıp kapatan büyük bir fatih, bizim atamız, ceddimiz. Onu anmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Bu etkinlik çerçevesinde sporcularımız da bu sporları yeni tanıyorlar çünkü Türkiye'de Geleneksel Spor Federasyonu da çok eski bir geçmişe sahip değil. Çeşitli çalıştaylarla Gençlik ve Spor Bakanlığı bu konuda çalışmalar üretiyor. Bu alanda sporları öğretecek antrenör sıkıntısı var, bu konuda da çalışmalar yapılıyor. Biz de burada ata sporlarımızın prototipi gerçekleştirdik. Edirne halkına hem bir tanıtım oldu hem de dedemiz Fatih Sultan Mehmed Han'ı andık."

Etkinliklere katılan Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve Ocak, geleneksel okçuluk alanını ziyaret ederek ok attı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.