Edirne

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

20:49 01 Mayıs 2017
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Hizmet-İş Sendikası Edirne İl Başkanı Emre Promet, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Promet, mesajında daha özgür, daha müreffeh, tam demokratik bir Türkiye için, din, vicdan ve düşünce özgürlüğünün toplumun tüm kesimlerine hakim kılınması için alanlarda olduklarını belirtti.

HAK-İŞ olarak Türkiye'nin bugünü ve geleceği, ülkenin bütünlüğü, insanların birlik, beraberlik ve kardeşliği, talep, teklif ve beklentilerinin karşılanması için alanlarda olduklarını ifade eden Promet, açıklamasında şunları kaydetti:

''Geçici işçilerin, mevsimlik işçilerin sorunlarının acil çözümü için alanlardayız. Mevsimlik işçilerin sorununu gündemde tutmaya devam edeceğiz. Kamuya kadrolu işçi alınmasını istediğimiz için alanlardayız. İş kazası adı verilen iş cinayetlerinin son bulması için alanlardayız. İş kazalarının, güvencesiz, kuralsız çalışmanın sona erdirilmesini, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin artırılmasını, sağlıklı çalışma ortamlarının oluşturulmasını istiyoruz. Kıdem tazminatı hakkımızın korunmasını, işsizlikle etkin olarak mücadele edilmesini istiyoruz. Sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını, örgütlenen işçilerin işten çıkarılmamasını istiyoruz. İnsan onuruna yaraşır saygın iş istiyoruz. Asgari gelir desteği uygulamasına geçilmesini istiyoruz. Asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasını, vergi adaletsizliklerinin giderilmesini ve ücretlerdeki yüksek vergi dilimlerinin düşürülmesini istiyoruz. Yoksulluğun önlenmesini istiyoruz. Özelleştirmeye, ücretlerdeki ağır vergi yüküne hayır diyoruz.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.