Edirne

TÜ ve GAZDAŞ arasında protokol

18:45 09 Mayıs 2017
TÜ ve GAZDAŞ arasında protokol

GAZDAŞ’ın Trakya’nın 3 ilinde hizmet veren bir kurum olduğunu belirten Tabakoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

Trakya Üniversitesi (TÜ) ile Trakya Bölgesi Doğal Gaz Dağıtım AŞ (GAZDAŞ) arasında “Okul Sanayi İş Birliği Eğitim Protokolü” imzalandı.

TÜ Rektörlük binasında düzenlenen imza törenine TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, GAZDAŞ Bölge Müdürü Tamer Akaslan, GAZDAŞ Edirne İşletme Müdürü Cumhur Pekdemir ve bölüm öğrencileri katıldı.

İmza töreninde konuşan rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, üniversite sanayi iş birliğinin güzel bir örneğini yerine getirdiklerini söyledi.

''Var olan öğrencilerimizin durumunu nasıl iyileştirebiliriz, var olan eğitimlerini nasıl daha iyi bir konuma getiririz konusunda bize destek oluyorlar. Bir laboratuvar düzenliyorlar üniversitemizin kendi bünyesinde. Sonra öğrencilerimize staj imkanı sağlıyorlar. Yani çocuklar okurken mezun olduklarında neyi yaşayacaklarını bizzat öğrenecekler ve sonra mezun olduklarında bu staj yaptırdıkları çocukları kendi bünyesine alacaklar. Böylece pek çoğuna iş imkanı sağlamış olacağız. Hem üniversitemiz bu işten çok kazançlı çıkıyor hem GAZDAŞ kendi elemanlarını kendi gözü önünde yetiştirerek, eğiterek almış oluyor ve ülkemiz de kazanmış oluyor bu birlikten.”

GAZDAŞ Bölge Müdürü Tamer Akaslan ise iş birliğinin başarılı iş insanlarının yetişmesine katkı sağlayacağını belirterek, “Protokol çerçevesinde GAZDAŞ, üçüncü ve dördüncü yarıyıllardaki eğitim öğretim döneminde, doğalgazla ilgili mesleki teorik ve uygulamalı eğitimin verilmesi, iş yeri saha uygulaması ve staj olmak üzere farklı başlıklar altında öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak.” şeklinde konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.