Edirne

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

17:41 18 Mayıs 2017
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Edirne Valisi Günay Özdemir, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Özdemir, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlatmasının yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Tarih boyunca devletler ve imparatorluklar kuran Türk milletinin, 19 Mayıs 1919'da da binlerce yıllık geçmişinin en kritik dönüm noktalarından birini yaşadığını aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

''Bugün tarihin hiçbir döneminde esaret altında yaşamayan Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirlerinin kırılması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük eden kurtuluş savaşının ilk kıvılcımının yakıldığı gündür. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti omuzlarınızda yükselecektir. 'Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz' diyerek Türk gençliğine olan inancını her fırsatta dile getirmiş olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş meşalesinin yakıldığı günü geleceğimiz olan gençlere bayram olarak armağan etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor tüm halkımıza sağlıklı ve mutlu yarınlar diliyorum.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.