Edirne

Süpürgecilik kursuna Roman havasıyla başladılar

13:14 31 Mayıs 2017
Süpürgecilik kursuna Roman havasıyla başladılar

Edirne'de Roman kadınların istihdamına yönelik başlatılan aynalı süpürge yapım kursu, Roman ezgileri ve danslarıyla başladı.

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin, Edirne Valiliği desteği ile hazırladığı Avrupa Birliği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mali Yardımlar Dairesinin "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi" hibe programı kapsamında yürütülen "Güvenli Yarınlar" projesi sürüyor.

Daha önce sepetçilik kursunu tamamlayan 22 kadın, Edirne el sanatlarından aynalı süpürge yapım kursuna başladı.

Kurs öncesi Edirne Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Şengül Çildam ve Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hicran Balı’yı keman ve klarnetle çalınan Roman ezgileriyle karşılayan Roman kadınlar, danslarıyla da kendilerine her zaman destek olduklarını belirttikleri müdirelere sevgi gösterisinde bulundu.

Dans sonrası hediyelik amaçlı da son dönem üretilmeye başlanan aynalı süpürge yapım kursu başladı.

İŞKUR İl Müdürü Şengül Çildam, gazetecilere yaptığı açıklamada, Roman kadınların ekonomik hayata katılması konusunda önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı da projenin amacının, dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonunun sağlanması ve istihdam edilebilirliklerinin arttırılması olduğunu belirtti.

Kursun 11 gün süreceğini belirten Şallı, proje kapsamında kadınlara yönelik girişimcilik eğitimi, sağlık eğitimleri, ve sosyal yaşama dahil edilmesi gibi konularda eğitim verileceğini belirtti.

Kursiyer Duygu Bıçak da kursun çok eğlenceli ve güzel geçtiğini ifade ederek, "Projeye başladığım için çok heyecanlıyım. Burada bir şeyler öğrenerek ev ekonomisine katkı sunabileceğim. Böyle projelerin devam etmesini istiyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.