Edirne

Edirne'de bisiklet sürücülerinin sorunları görüşüldü

12:20 01 Haziran 2017
Edirne'de bisiklet sürücülerinin sorunları görüşüldü

Edirne Kent Konseyi, bisiklet sürücülerinin sorunlarını ele aldı.

Edirne Bisiklet Kulübü Derneği (EBİS) Yönetim Kurulu Üyesi Çağatay Ünver, belediyenin eski nikah salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bisiklet farkındalığı oluşturmak için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Güvenli bisiklet kullanımı için kent genelinde bisiklet yolları kurulması gerektiğini ifade eden Ünver, "Bir kentin bisiklet yollarına sahip olması demek, güvenli ulaşım ağını tamamlamasıyla mümkün. Kavşak geçişleri önemlidir ve güvenli park alanları çok önemlidir. Bisiklet yolu gidilebilir durumda olmalıdır. Bisiklet yollarının devamlılığı yani başlangıç ve bitiş olmalı. Bu yolların yüzde 80’i yapılabilir. Bizim EBİS olarak 2013 yılında yapmış olduğumuz çalışma var. Şehir olarak hangi yerlere bisiklet yolu yapılabilir diye. Bunların yapılması güzel olacaktır ancak zaman isteyen konular olduğunu biliyoruz." şeklinde konuştu.

Ünver, bisiklete olan ilginin ve farkındalığın arttırılması için 2018'in Edirne’de "Bisiklet Yılı" olmasını talep ettiklerini belirtti.

Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği (EDOSK) adına konuşan Ahmet Tabakoğlu ise, trafikte bisiklet kullanırken gerekli güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini vurguladı.

Toplantıya, Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erbey Kılıç, bisiklet sürücüleri ve yetkililer katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.