Edirne

Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu

19:42 04 Haziran 2017
Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Rasim Arı, Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'nun gelecek yıl bir festival havasında geçmesi için her türlü desteği vereceklerini bildirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve çeşitli kurumların desteğiyle Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) ortaklığıyla düzenlenen Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu koşuldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Rasim Arı, koşuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'nun kardeşliğin ön plana çıkarıldığı bir maraton olduğunu söyledi.

Maratona gelecek yıl da destek vereceklerini aktaran Arı, "Edirnemizin, Trakyamızın ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlayan bu maraton bu anlamda büyük bir öneme sahip. İnşallah önümüzdeki yıl bu organizasyonun bir festival havasında geçmesi için her türlü desteği vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Sabah koşulan yarı maratonda erkeklerde birinciliği 1 saat 6 dakika 12 saniyelik derecesiyle Etiyopya'dan Sulti Gure Timbre, ikinciliği 1.07.43'lik derecesiyle aynı ülkeden Geteye Gelaw, üçüncülüğü ise 1.07.56 ile Nuri Kömür, kadınlarda ise 1.34.59'luk derecesiyle Tuğba Bozkurt Batur birinci, 1.39.09'luk zamanıyla Seda Kurtoğlu ikinci, 1.45.32'lik derecesiyle Akşegül Gökçe üçüncü olmuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.