Edirne

Edirne'den kısa kısa

16:02 16 Haziran 2017
Edirne'den kısa kısa

Edirne Belediyesinin kültür sanat etkinlikleri kapsamında "Ramazan'da Cümbüş" tiyatro oyunu sahnelenecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Ahmet Çevik Tiyatrosu tarafından düzenlenen "Ramazan’da Cümbüş" adlı tiyatro oyununu 19 Haziran Pazartesi Günü saat 21.30'da Saraçlar Caddesi’nde sahneleneceği ifade edildi.

Oyunda, Deniz Oral, Yelda Alp, Tuğba Ersöz, Şehmus Akbulut, Atilla Pekdemir ve Ortans Kıvanç gibi oyuncalar sahne alacağı aktarılan açıklamada, oyunun ücretiz izlenebileceği kaydedildi.


- Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü ve Toprak Bayramı

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilci Şirin Çoğal, meraların korunması gerektiğini bildirdi.

Çoğal, yaptığı yazılı açıklamada, çölleşmenin en önemli nedeninin bitki örtüsünün tahrip edilmesi olduğunu ifade etti.

Meraların toprağı koruduğunu aktaran Çoğal, şunları kaydetti:

"Bu yıl Birleşmiş Milletler, Çölleşme ile Mücadele Günü temasını 'Toprağımız, evimiz, geleceğimiz' olarak belirledi. Çölleşme, genel kanının aksine tamamen çöl haline gelmiş arazilerden ziyade toprak bozulumunu ifade ediyor. Toprak bozulumu, toprağın sağlığında meydana gelen bozulmalar ve sonrasında toprağın sunduğu hizmetlerin azalması olarak nitelendiriliyor. Toprağı koruyan en önemli doğal varlık bitki örtüsü olarak öne çıkıyor. Otsu bitkilerden oluşan doğal bitki örtüsü olan meraların bu konuda önemli işlevleri bulunuyor. Çünkü meralar, erozyonu önleme, su üretimi, karbon depolama ve biyolojik çeşitliliğin korunması gibi önemli ekolojik hizmetler sunuyor. Tarımsal üretimde kullanılan birçok bitkinin yabani akrabalarını barındırarak gıda güvenliği açısından da genetik rezerv rolü üstleniyor. Bu bakımdan kurak bölgelerde meraların korunması çölleşmenin önlenmesi için büyük önem taşıyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.