Edirne

Edirne'de Güney Çevre Yolu tamamlandı

14:47 23 Haziran 2017
Edirne'de Güney Çevre Yolu tamamlandı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ''Edirnelilere bayram hediyesi olarak yolumuzu hizmete açıyoruz. Yolumuzda aydınlatma gibi eksiklerimiz olacak, onları da en kısa zamanda tamamlayacağız.'' dedi.

Başkan Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne'de artan trafik ve E-5 kara yolunda yaşanan yoğunluğun azalması için belediyece çalışması başlatılan Güney Çevre Yolu'nun tamamlandığını belirtti.

Çalışmaları yerinde incelediğini ifade eden Gürkan, yola Edirne'nin ön seçimle seçilen ilk kadın milletvekili Türkan Seçkin’in isminin verileceğini söyledi.

Yol için kamulaştırma çalışmalarının yaklaşık 2 yıl sürdüğünü anlatan Gürkan, şöyle konuştu:

''Yolu şehrimize kazandırmak için 90 civarında kamulaştırma yaptık. Mahkemesi, uzlaşmaları, yıkımları, alt yapısı derken, bugün Güney Çevre Yolu Türkan Seçkin Bulvarı’nın son aşamasına geldik. Edirnelilere bayram hediyesi olarak hizmete açıyoruz. Yolumuzda aydınlatma gibi eksiklerimiz olacak, onları da en kısa zamanda tamamlayacağız. Bu yola Edirne'nin çok acil ihtiyacı vardı. Bağlantı yollarıyla birlikte 4,5 kilometre yeni bir yol açılmış oluyor.''


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.