Edirne

Eski KOM Müdürüne FETÖ üyeliğinden hapis cezası

12:36 13 Temmuz 2017
Eski KOM Müdürüne FETÖ üyeliğinden hapis cezası

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olduğu ve örgütün şifreli haberleşme programı "Bylock"u kullandığı gerekçesiyle hakkında dava açılan eski Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürü Engin Erdoğan, 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Edirne 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, sanık Erdoğan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

Erdoğan, savunmasında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek, tahliyesini talep etti.

Uzun süreden beri tutuklu olduğunu anlatan Erdoğan "Eğer ceza verilecekse etkin pişmanlık hükümleri kapsamında en yüksek oranda indirim yapılmasını istiyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, oy birliğiyle aldığı kararda Erdoğan'a, "ByLock" kullandığı ve örgüt üyeliği suçu işlediği gerekçesiyle 6 yıl hapis ceza verdi.

Terörle Mücadele Kanunu kapsamında 9 yıla çıkarılan Erdoğan'ın cezası, hakkında iyi hal ve etkin pişmanlık yasaları da uygulanarak 3 yıl 9 aya indirildi.

Mahkeme, Engin Erdoğan'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

- Olay

Edirne'de, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturmalarını yürüten eski KOM Şube Müdürü Engin Erdoğan, "ByLock" kullandığı ve "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olduğu" gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.