Edirne

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

23:00 15 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında Edirne'de "Milli Birlik Yürüyüşü" yapıldı.

Edirne Valiliği'nin organizesinde Edirne Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü önünde toplanan vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir günlük demokrasi nöbeti tutmak üzere Atatürk Anıtı'na yürüdü.

Edirne Valisi Günay Özdemir, AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe ile siyasi parti başkanları, il protokolü, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ve sivil toplum kuruluşları da vatandaşlara yürüyüşte eşlik etti.

Vali Özdemir, FETÖ'nün darbe girişiminde Edirne'de yaşananları anlattı.

Kendisini güvenlik nedeniyle emniyete davet edenlere "Öleceksek ya makamımızda ya halkımızın arasında ölürüz buradan başka yere de gitmeyiz" diye yanıt verdiğini söyledi.

Darbe yanlısı askerlerin zırhlı araç çıkarmaları sonrası tarihi köprülerde aldıkları önlemleri de anlatan Vali Özdemir, darbeye kalkışanların asker görünümlü korkaklar olduğunu kaydetti.

Vali Özdemir, vatandaşlar demokrasiye sahip çıkmak için meydanlara akın ettiğinde, darbe yanlısı ihraç edilen ve tutuklu yargılanan eski 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın halktan korkarak emniyeti aradığını ifade ederek, "Darbeye kalkışan o korkak, düşünün siz darbe yapıyorsunuz kapınız zorlanınca emniyet müdürünü alıyorsunuz 'Müdürüm benim kapımı zorluyorlar can güvenliğim yok.' Bunlar korkak insanlar... Emniyet müdürümüz de 'Sen adam olursan biz seni de koruruz, bu halk seni de korur.' diyor. Burada olay bitti çünkü darbe yapan kişi korkmuştu." diye konuştu.

Kimsenin o gece ölümden korkmadığını, gazi Edirne halkının da vatanı için korkmadan meydanlarda olduğunu belirten Özdemir, "Tük milleti bundan sonra hiç korkmayacak." dedi.

Vali Özdemir'in konuşması sonrası vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen anma etkinliğinde konuşmasını dinledi.

Vatandaşların Atatürk Anıtı'nda demokrasi nöbeti sürüyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.