Edirne

ELEV başarılı öğrenciyi ödüllendirdi

15:55 19 Temmuz 2017
ELEV başarılı öğrenciyi ödüllendirdi

Edirne Lisesi Eğitim Vakfı (ELEV), Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Türkiye 718'incisi olan Edirne Lisesi mezunu Büşra Doğan'ı ödüllendirdi.

ELEV Başkanı Atıl Erman, Edirne Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, başarılı öğrenci Doğan'ı kutlayarak, üniversite hayatı boyunca kendisine burs desteği vereceklerini söyledi.

Elde edilen başarının kendilerini sevindirdiğini ifade eden Erman, şunları kaydetti:

"2 milyon 168 bin kişinin koştuğu bir yarışta 718’inci olmak üstün bir başarı. Kendisini candan kutluyoruz. Büşra kızımızın aldığı derece, Edirne kenti için de Trakya için de gurur kaynağıdır. Okulumuzun bir mezununun bu başarıyı göstermesi bizi son derece memnun etti. Edirne Lisesi Eğitim Vakfı, Büşra kızımıza üniversitede okuduğu sürece burs verecek. Aynı zamanda kızımızın bu başarısını da cumhuriyet altını ile ödüllendirmeye karar verdik."

Büşra Doğan ise LYS'de Türkiye'de ilk bin içerisinde olmanın kendisi için büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Ankara Üniversitesi'nde özel eğitim bölümünde okumak istediğini ifade eden Doğan, "Sınava çalışmaya başladığımdan beri bu bölümü düşünüyordum. Okuldaki öğretmenlerimiz çok yardımcı oldu. Dersleri çok iyi anlatıyorlardı ve anlamadığımız yerleri kurslarda anlatıp yardımcı oluyorlardı." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.