Edirne

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

12:36 23 Temmuz 2017
İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, sivil toplum kuruluşlarından medya kuruluşlarına birçok yapının uzun bir süredir İsrail'in küstahlıkları konusunda sessiz kalışının ibretlik olduğunu belirtti.

İriş, yaptığı yazılı açıklamada, Mescid-i Aksa'da 3 kişiyi şehit eden İsrail'in Müslümanları Mescid-i Aksa'ya sokmamak için elinden geleni yaptığını ifade etti.

İriş, şunları kaydetti:

"İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın her kapısında sözde İsrail polisi denilen katiller sürüsü bekliyor. Mescidin kliniği tarumar edilmiş, içerideki tüm dolapların kapıları kırılmış, tüm kuyuların kilitleri parçalanmış ve içerisi savaş alanına çevrilmiş durumdadır. Siyonist İsrail istediği zaman ezanı susturmakta, istediği zaman Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girmesini yasaklamaktadır. Siyonist İsrail'in İç Güvenlik Bakanı olarak nitelendirdiği insan kasaplarından Gilad Erdan, tüm Müslümanların gözüne bakarak 'Mescid-i Aksa bizim elimizde. Açılıp kapanması konusunda ilk ve son söz İsrail'e aittir. Diğer devletlerin konuyla ilgili ne düşündüklerini umursamıyoruz' demesi bir meydan okumadır. Üstüne basa basa kendilerini İslam-Müslüman kimliğini öne çıkararak tanıtan sivil toplum kuruluşlarından medya kuruluşlarına birçok yapının uzun bir süredir İsrail'in küstahlıkları konusunda sessiz kalışı ibretliktir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.