Edirne

656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ardından

18:35 01 Ağustos 2017
656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ardından

656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde dereceye giren Edirneli pehlivanlar ödüllendirildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi Olağan Meclis Ayı Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, pehlivanları tebrik etti. Edirneli pehlivanların geleceğe hazırlandığını aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Edirne'nin en önemli iki marka değeri var. Biri UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde olan muhteşem Selimiye Cami, ikincisi de yine 2010'dan bu yana UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Kırkpınar Yağlı Güreşlerimiz. Gerek Türkiye'de gerekse dünyada herkesin hem fikir olduğu bir konu da Kırkpınar'ın yağlı güreşin olimpiyat olduğudur.

Bir anlamda Kırkpınar'ın başpehlivanı hem Türkiye'nin başpehlivanıdır, hem de olimpiyat şampiyonudur. Baş pehlivanlık ögesi en çok öne çıkan sembol olduğu için hep o konuşulur ama aslında Kırkpınar'da 14 tane boy vardır. Her boydaki birinci, kendi boyunda Türkiye'nin başpehlivanı ve olimpiyatın da şampiyonudur. Her yıl rekoru tazeleyerek yapageldiğimiz Kırkpınar'da son sene 2 bin 199 pehlivan Sarayiçi Er Meydanı'na çıktı. Bu tüm zamanların rekoru. Ayrıca seyirci açısından da yoğunluk yaşandı."

Konuşmanın ardından başarı elde eden Tansel Umut ve Görkem Karabıyıklıdana para ödülü verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.