Edirne

Edirne'de suni gölet yenileniyor

15:19 08 Ağustos 2017
Edirne'de suni gölet yenileniyor

Edirne suni göletinin yenileneceği bildirildi.

Edirne Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, suni gölet olarak bilinen Barış Parkı'nda yenileme çalışmaları yapılacağı belirtilerek, göletin yeni bir görünüme kavuşturularak, modern bir şekilde Edirnelilere hizmet verileceği kaydedildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yaşanan su kaybı yeni projeyle önlenerek, suyun koku yapmasına da engel olunacak. Edirnelilerin nefes alacağı alanlardan biri olan Barış Parkı'nın vatandaşlardan gelen talepler ve zamanla yaşanan sorunlar üzerine belediye tarafından yenilenme çalışmalarına başlandı. Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yeni bir proje geliştirdi. Çalışmalar kapsamında ilk olarak havuz suyu boşaltıldı. Havuz tabanı yenilenerek UV ışınlarına dayanıklı mavi renk mebran ile izolasyonu yapılacak."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, havuzun 10 bin metreküp su aldığını belirtti.

Mevcut yürüyüş alanının da yenileneceğini aktaran Gürkan, "3 metre genişliğinde 900 metre uzunluğunda özel kauçuk maddeden yürüyüş yolu yapılacak. Söz konusu projeyle yeni çocuk grupları, yeni spor aletleri kurulacak. Piknik masaları yenilenerek, modern görünümlü kamelyalar hizmete sunulacak. Yeni peyzaj çalışması ile Edirnelilerin gönül rahatlığıyla dinlenebileceği alanlar yapılacak, eskiye oranla daha kullanışlı bir hale getirilecek. Yeniden düzenlenecek barış parkı 23 bin metre kare alanıyla Edirnelilere hizmet verecek." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.