Edirne

Edirne'den kısa kısa

15:04 09 Ağustos 2017
Edirne'den kısa kısa

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edremit Belediyesinin düzenlediği kitap fuarına katıldı. Aynı zamanda Çevre Komisyonu Üyesi olan Bircan, "İnsan ve Çevre" panelinde de konuşma yaptı.

Bircan, yazılı açıklamasında, çevre sorunlarının insanı merkeze alan politikalarla çözülebileceğini savundu.

İktidarın çevre politikalarını eleştiren Bircan, Ergene Nehri'nin kirliliğinin çözümünü sürekli ertelendiğini iddia etti.

Birlikte mücadele ederek, toplumsal duyarlılığı arttırarak ve çevre sorunlarına karşı bütün toplumun ortak tepki vermesini sağlayarak çevreyi koruyabileceklerini kaydeden Bircan, "Meclis'te, salonlarda, alanlarda yani hayatın olduğu her yerde insanı ve çevreyi savunmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

- Aleyna Tilki konser verecek

Şarkıcı Aleyna Tilki, Edirne'de konser verecek.

Edirne Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, konser 29 Ağustos Salı günü gerçekleşecek.

Daha önceki konseri sağanak nedeniyle ertelenen Aleyna Tilki, Saraçlar Caddesi'nde sahne alacak.

- "Bisiklet yolunun takipçisiyiz"

Edirne Kent Konseyi Bisiklet Çalışma Grubu'ndan İsmail Demiray, bisikletlilerin yaşamın ve trafiğin içerisinde olduğunu belirtti.

Demiray, yazılı açıklamasında, Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sayın Erbey Kılıç'ın demecinde "odalarına çok sayıda bisikletçiden gelen şikayetlerde, yollarda motorlu araçlar nedeniyle yaşadıkları sıkıntılardan söz ettiklerini" belirtiğini ifade etti.

Karayolları Kanunu'na göre bisikletlilere de haklar tanındığını anımsatan Demiray, şunları kaydetti:

"Sayın Başkan'a önerimiz, bu yasayı iyice incelemeli. Odasına bağlı olan üyelerinden rica etmek yerine onları eğitmeli, gelen şikayetler üzerine onlara yaptırım uygulamalıdır. Biz bisikletliler, kentimizde mevcut bisiklet yollarının olmadığını biliyor, yasanın bize sağladığı olanak olan yolların sağ şeridini kurallara uygun bir şekilde kullanmaya gayret ediyoruz. Yani biz bisikletliler, yaşamın içinde varız. Bisiklet yolları için Edirne Belediyesinin yaptığı çalışmaları gün gün takip etmeye çalışıyoruz. Belediyenin yaptığı yol çalışmalarında bizlere verilen bisiklet yolu sözünün de takipçisi olduğumuzu belirtmek istiyoruz."

- Trafiğe kayıtlı araç sayısı

Edirne'de trafiğe kayıtlı araç sayısı haziran ayı sonu itibarıyla 152 bin 770 oldu.

TÜİK verilerine göre, haziran ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı toplam 21 milyon 643 bin 213 taşıtın yüzde 53,9'unu otomobil, yüzde 16,4'ünü kamyonet, yüzde 14,1'ini motosiklet, yüzde 8,3'ünü traktör, yüzde 3,8'ini kamyon, yüzde 2,2'sini minibüs, yüzde 1'ini otobüs, yüzde 0,3'ünüyse özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Haziran ayında 95 bin 608 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre yüzde 13,5 azaldı. Edirne'de aynı dönemde ise trafiğe kayıtlı araç sayısı 152 bin 770 olarak belirlendi.







YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.